Leikkaussaliohjauskeskukset  

Luotettavat ja helppohuoltoiset automaatio- ja ohjauskeskukset ovat merkittävässä roolissa teollisuuden sekä kiinteistöjen automaatioratkaisuissa. Laadukkain lopputulos syntyy, kun jo keskuksen valmistusvaiheessa huomioidaan myös sen asennus ja käyttöönotto.

JIS-Automation on Suomen johtava rakennusautomaatiokeskusten valmistaja. Toimitamme suunnittelusta käyttöönottoon automaatio- ja ohjauskeskuksia sekä paneeleja myös koneautomaation, kappaleenkäsittelyn, kuljetinkäyttöjen sekä RFID-tunnistuksen toimialoille.

Pitkä kokemuksemme keskusten asennuksesta takaa ymmärryksen ja osaamisen keskusten toiminnasta jo valmistusvaiheessa. Lisäksi toimimme sopimusvalmistajana useille alan johtaville yhteistyökumppaneillemme.

Testaus-, ylläpito- ja modernisointipalvelut

Huolehdimme toimittamiemme keskusten koko elinkaaresta. Meillä on vahva osaaminen erilaisten automaatiokeskusten modernisointi-, huolto- ja ylläpitotöistä. Järjestelmien kartoituksen ja vianetsintäpalvelumme avulla automaatiokeskukset modernisoidaan asiakkaan kannalta kustannustehokkaalla tavalla.

Kauttamme saat myös keskusten FAT- ja SAT-testaukset dokumentointeineen. Keskusten valmistus ja testaus tapahtuu nykyaikaisissa toimitiloissamme.

Ohjauskeskuksia automaatioprosessin hallintaan

Oikein suunniteltu ohjauskeskus mahdollistaa haastavimmankin automaatioprosessin tarkan ja luotettavan hallinnan. JIS-Automationin ohjauskeskukset suunnitellaan ja valmistetaan aina tulevan käyttökohteen asettamien erityisvaatimusten mukaisesti. Tarvittaessa voimme suunnitella, valmistaa, testata ja asentaa täysin automaatioprosessisi mukaisen ohjauskeskuksen.

Avaimet käteen -periaatteella tehtävissä toimituksissa saat käyttöösi varmasti kokeneet ja koulutetut ammattilaiset, jotka huolehtivat projektin eri vaiheiden läpiviennistä ja lopputuloksen toimivuudesta.


Leikkaussaliohjauskeskukset

Uutiset
25.05.2023
Assi – Ahveniston Sairaala

JIS-Automation Oy on valittu Ahveniston Sairaala Assin automaatiotoimittajaksi. Toimitus sisältää koko sairaalan rakennusautomaatiojärjestelmän kokonaistoteutuksen asennettuna ja käyttöönotettuna. Kokonaisuuteen sisältyy myös leikkaussalien olosuhteiden ohjaus- ja valvontajärjestelmät käyttöönotettuna. Kohteessa käytetään JIS-Automation Oy:n sairaaloihin kehittämää kosketusnäyttöä graafisella käyttöliittymällä, mikä mahdollistaa toteutuksen käyttäjien tarpeiden mukaisesti. Kohteessa on 17 leikkaussalia.

Rakennettavan sairaalan kokonaispinta-ala on 75 900 brm². Valmistuessaan sairaala työllistä 1900 terveyden alan ammattilaista.

18.04.2023
HUS Tammisairaala

JIS-Automation Oy on valittu HUS Tammisairaalan leikkaussalien automaatiojärjestelmätoimittajaksi. Toimitus sisältää leikkaussalien sähköjärjestelmät, puhdastilakeskukset, sekä olosuhteiden ohjaus- ja valvontajärjestelmät käyttöönotettuna. Kohteessa käytetään JIS-Automation Oy:n sairaaloihin kehittämää kosketusnäyttöä graafisella käyttöliittymällä, mikä mahdollistaa toteutuksen käyttäjien tarpeiden mukaisesti. Kohteessa on 15 leikkaussalia.
JIS-Automation Oy toteuttaa myös kohteen savunpoiston ohjausjärjestelmän kokonaistoimituksena, aina suunnittelusta ja kaapeloinnista käyttöönottoon saakka.

Keskusrungot

Keskusrunkojen valmistus mittatilaustyönä kohteen mukaan. Materiaaliksi voidaan valita ruostumaton teräs tai maalattu sileäpintainen teräs. Ohjauskeskukset varustetaan lasi-ikkunoilla mikä helpottaa kriittisten toimilaitteiden valvomista.

Sähköiset laitteet

Käytössämme muun muassa markkinoiden pienimmällä käynnistysvirralla oleva suojaerotusmuuntaja. Lisähyötynä muuntajan pieni koko ja vähäinen jäähdytyksen tarve. Eristystason valvontalaitteet kohteen vaatimusten mukaan, merkistä riippumatta.

Käyttöliittymägrafiikat

Käyttöliittymägrafiikat tuotetaan ja ohjelmoidaan aina kohteen tarpeiden mukaan. Tämä tehdään yhteistyössä kohteen suunnittelijoiden, valvojien sekä sairaanhoitopiirin henkilökunnan kanssa.

JIS-Automation | Leikkaussaliohjauskeskus, käyttöliittymä
Toiminnallisuudet ja järjestelmäintegraatiot

Toiminnallisuuksia voidaan ohjata keskuksen omalla automaatiojärjestelmällä. Vaihtoehtoisesti toiminnallisuudet voidaan integroida muihin automaatio-/ohjausjärjestelmiin merkeistä ja toimittajista riippumatta. Kommunikointi väylärajapinnalla tai potentiaalivapaasti.

Erillistoimittajien laitteiden integrointi

Ohjauskeskukseen voidaan integroida eri järjestelmätoimittajien laitteita jo keskuksen valmistusvaiheessa. Näitä laitteita ovat muun muassa kuvantamis- ja puhelinjärjestelmät, audiolaitteet ja valaistusohjauslaitteet.

Lataa leikkaussalien ohjauskeskusesite